Tällberg

Het idyllische plaatsje Tällberg in de Zweedse provincie Dalarna ligt aan het uitgestrekte Siljanmeer. Zweedse tradities als midzomer vieren, wedstrijden met kerkboten en allerlei vormen van handwerk zijn hier nog springlevend.

Tällberg is een heerlijke plek voor liefhebbers van actief zijn in de natuur. Hier beginnen diverse wandelroutes en langlaufloipes en er zijn meerdere skigebieden en golfbanen in de buurt. Het vele water biedt eindeloze mogelijkheden als het gaat om vissen, varen en zwemmen.

De kavels van Portula liggen pal aan het Siljanmeer en dicht bij het hart van Tällberg met een bakker en meerdere restaurants en cafés. Niet ver van Tällberg zijn diverse attracties te vinden, zoals waterpark Sommarland, een dierenpark en de een themapark rondom de Zweedse kerstman.

Tällberg ligt 480 km van Göteborg, waar de veerboot uit Kiel aankomt. Vanaf Stockholm Arlanda is het een kleine 3 uur rijden. Tällberg is ook in ongeveer twee uur per trein bereikbaar vanaf Stockholm Arlanda.

Bungalows

Veel latente kopers hebben al een band met Zweden of Noorwegen. Vaak door vakantie. Of door vrienden en familie, die er al eerder zijn neergestreken. Maar Portula heeft ook klanten die nog niet eerder in het land zijn geweest. Voor beide groepen geldt; eerst maar eens goed oriënteren en de unieke sfeer van kavels en omgeving proeven.

Alle bungalows bekijken