WEBLOG

Weblog deel 2

Eigen huis in Noorwegen of Zweden – zet de eerste stap op de Second Home beurs

Jammer hè, dat de vakantie weer voorbij is? Misschien heeft u wel het gevoel dat u zo snel mogelijk weer terug wilt naar Zweden of Noorwegen. Daarin bent u niet de enige. Een heerlijke vakantie is voor veel mensen de aanleiding om de eerste stap te zetten richting een eigen woning in Scandinavië. Het najaar is dan ook de ideale periode om in actie te komen en deze droom te realiseren.

Second Home beurs

Daarom is Portula van 23 t/m 25 september te vinden op de Second Home beurs in de Jaarbeurs in Utrecht. De Second Home beurs is een jaarlijks evenement dat u niet mag missen als u overweegt te investeren in onroerend goed in het buitenland. Portula kan u alles vertellen over de vele mogelijkheden en voordelen van een eigen vakantiewoning in Noorwegen en Zweden. Welk model past bij u? Hoe verloopt het bouwproces? En op welke manieren gaat uw investering zichzelf terugverdienen? Op de Second Home beurs beantwoordt Portula met alle plezier al uw vragen.

Proefwonen in de Scandinavische herfst

De kans is groot dat u daarna alleen nog maar enthousiaster bent geworden over het idee van een eigen woning in de Noorse of Zweedse natuur. Misschien pakt u zelfs op korte termijn al uw koffers om te gaan proefwonen in een van de woningtypes die u via Portula kunt laten bouwen. U valt dan met uw neus in de boter, want de herfst is een schitterend jaargetijde in Scandinavië. De temperatuur klimt nog regelmatig naar een aangename waarde en met al die herfsttinten is het landschap mooier dan ooit.

Zo kunt u in de namiddag mooi ervaren hoe het is om op uw eigen terras te genieten van de laatste zonnestralen. Wordt het ’s avonds toch wat frisjes, dan gaat u binnen heerlijk bij de houtkachel zitten of neemt u de tijd voor de sauna. Zo ervaart u aan den lijve welke voordelen een eigen woning in Noorwegen of Zweden allemaal biedt. Proefwonen is dé manier om definitief de knoop door te hakken en zonder twijfel te kunnen zeggen: Ja, we doen het!

Mis het niet!

Bent u klaar voor die eerste stap naar lekker vaak genieten van een eigen woning in Zweden of Noorwegen? Vraag dan nu via Portula uw gratis toegangskaart voor de Second Home beurs aan. We ontmoeten u daar graag.

Bent u 23 t/m 25 september verhinderd? Zet dan alvast het Nordikliving Style Event in uw agenda. Daar is Portula op 26 en 26 november aanwezig met alle informatie die u nodig heeft om binnenkort vakantie te kunnen vieren in uw eigen luxe vakantiewoning in Scandinavië.

Weblog deel 1

Ontdek Dalarna vanuit Tällberg aan het Siljanmeer
Stelt u zich eens voor: u heeft zorgvuldig uw eigen plekje in Zweden uitgekozen en daar een vakantiewoning laten bouwen die helemaal aansluit op uw wensen. Uw keuze is gevallen op het mooie Tällberg, direct aan het Siljanmeer. Daar kunt u volop genieten van de lange Zweedse zomerdagen op het terras bij uw eigen huis in Zweden, onder het genot van een goed boek en een wijntje.’s Winters kunt u er heerlijk bij de houtkachel zitten of misschien wel in uw eigen sauna zitten. Wat een droomplek!
Meer heeft een mens eigenlijk niet nodig. Maar mocht u er toch eens op uit willen, dan is Tällberg ook nog eens een ideale uitvalsbasis om Dalarna te leren kennen. Rondom het meer vindt u het ene na het andere mooie plekje. Portula geeft u alvast wat ideeën.

Welkom in het Hart van Zweden
Dalarna wordt wel het hart van Zweden genoemd, omdat de Zweedse geschiedenis en tradities hier zo duidelijk aanwezig zijn. Een ritje of wandeling verandert hier al gauw in een kennismaking met de Zweedse cultuur – zeker in de zomer, als hier uitbundig Midzomer wordt gevierd. Maar ook de winter is op en top Scandinavisch, met veel wintersport en de finish van de Vasaloppet in Mora.
Voor een indruk van het klassieke Zweden moet u zeker even stoppen bij een van de zomerboerderijen waar vrouwen vroeger op het vee pasten en zuivelproducten maakten. Ook komt u regelmatig bordjes met Hembygdsgård tegen, die aangeven dat er een klein openluchtmuseum in de buurt is met oude blokhutten.

Winkelen: brocante en handwerk
Winkelen in Zweden kan in grote, moderne winkelcentra, maar ook als u houdt van kleine boetiekjes kunt u vanuit Tällberg uw hart ophalen. Tällberg zelf heeft een binnenplaats met galeries en werkplaatsen vol ambachtelijk handwerk en in het nabijgelegen Nusnäs worden de beroemde Zweedse paardjes gemaakt. Maar u komt rond het Siljanmeer op veel meer plekken handwerk tegen – net als het bordje Loppis, dat aangeeft dat u van harte welkom bent om het erf op te komen en het aanbod aan brocante te bekijken.

Attracties voor het hele gezin
Als u samen met kinderen geniet van uw vakantiewoning aan het Siljanmeer, mag u de gezinsattracties in de buurt van Tällberg niet missen. U bent zelfs bijna buren met de Zweedse kerstman, die zijn zomerverblijf heeft in het themapark Tomteland. In Orsa Rovjurspark komt u op een veilige manier dicht bij beren en andere roofdieren en Leksand Sommarland is, zoals de naam al zegt, echt een zomerpretpark vol glijbanen en andere (water)pret.

Het water op
Maar het moois van Dalarna bevindt zich natuurlijk niet alleen rondom het meer. Het Siljanmeer is ideaal om in te zwemmen, op te varen of aan te vissen. Vanuit een vakantiewoning op een van onze mooie kavels aan het water heeft u dat allemaal binnen handbereik, zodat u op zo’n lange zomeravond nog even een duik kunt nemen en in de winter zo vanaf uw steiger het meer op schaatst.

Aan tafel!
Na een dag genieten van het buitenleven in Zweden heeft u vast trek in een echte Zweedse maaltijd. Die kunt u zelf op tafel toveren vanuit uw eigen Zweedse keuken – dat is lekker thuiskomen! Wilt u toch liever uit eten, dan hebben Tällberg en de omliggende plaatsjes volop gezellige restaurantjes. U heeft dus alles bij de hand om te genieten van de Zweedse keuken en te proosten op de volgende mooie dag in dit prachtige stukje Zweden, dat nu ook uw thuis is.