Jotunheimen

Jotunheimen betekent ‘het huis van de reuzen’ en is een ongerept berggebied in het oosten van Noorwegen. Nationaal park Jotunheimen is ongeveer even groot als de provincie Friesland en je vindt er de grootste concentratie bergen van hoger dan 2.000 meter in Noord-Europa. Ook de hoogste bergen van Noorwegen staan hier: de Galdhøppigen (2469 meter) en de Glittertind (2464 meter).

Dit berglandschap is ideaal voor spectaculaire wandelingen langs woeste watervallen, gletsjers, rivieren en meren en door groene valleien. Een korte wandeling of een meerdaagse trektocht van hut naar hut – dat bepaalt ieder voor zich. Een van de bekendste wandelingen is het pad van Memurubu via de smalle berggraat Beseggen naar de berghut Gjendesheim. Deze route biedt een onvergetelijk uitzicht op de bergmeren Gjendevatnet en Bessvatnet.

Maar niet alleen wandelaars verblijven graag in Jotunheimen. Er komen ook veel bezoekers naar Jotunheimen voor het paardrijden, mountainbiken, klimmen, raften, en voor de gletsjertochten en grotten. In de winter zijn er volop mogelijkheden om te langlaufen, skiën en snowboarden.

Te midden van al dat natuurschoon zijn de Noorse cultuur en keuken altijd dichtbij. Sommige boerderijen verkopen bijvoorbeeld hun eigen hammen, kazen, worsten en broden – heerlijk!

 

Bungalows

Veel latente kopers hebben al een band met Noorwegen. Vaak door vakantie. Of door vrienden en familie, die er al eerder zijn neergestreken. Maar Portula heeft ook klanten die nog niet eerder in het land zijn geweest. Voor beide groepen geldt; eerst maar eens goed oriënteren en de unieke sfeer van kavels en omgeving proeven.

Alle bungalows bekijken