Lillehammer

Lillehammer werd wereldberoemd door de Olympische Spelen die er in 1994 plaatsvonden. De serie Lilyhammer op Netflix deed er nog een humoristisch schepje bovenop.

Het centrum van Lillehammer heeft historische gebouwen en ambachtelijke winkeltjes, maar ook moderne winkelketens, musea en culturele centra zijn er goed vertegenwoordigd. Even buiten Lillehammer ligt attractiepark Hunderfossen met meer dan vijftig attracties en activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

Wie voor de wintersport naar Lillehammer komt (en dat kan ongeveer van november tot april), profiteert nog altijd van de prachtige Olympische voorzieningen die hier zijn aangelegd. Skiërs, langlaufers en snowboarders zich hier heerlijk uitleven.

Buiten het wintersportseizoen is Lillehammer een ideale uitvalsbasis voor wandel- of paardrijtochten in de omliggende nationale parken, zoals Rondane, Jotunheimen of Langsua. De natuur in de hoge bergen, op de dichtbeboste heuvels en in de groene dalen is spectaculair.

Bungalows

Veel latente kopers hebben al een band met Noorwegen. Vaak door vakantie. Of door vrienden en familie, die er al eerder zijn neergestreken. Maar Portula heeft ook klanten die nog niet eerder in het land zijn geweest. Voor beide groepen geldt; eerst maar eens goed oriënteren en de unieke sfeer van kavels en omgeving proeven.

Alle bungalows bekijken